Винен кебап в бекон

Необходими продукти:

  • 200 г пушен бекон (на слайсове)
  • 500 г свинско месо
  • 2 глави лук
  • 1 ч. ч. червено вино
  • 1 с. л. брашно
  • 5 с. л. доматено пюре
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • сол и кимион на вкус
за гарнитурата:
  • 1/2 ч. ч. ориз
  • 1 1/2 ч. ч. вода
  • 1 с. л. краве масло
Винен кебап в бекон

Приготвяне:

  1. Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът – на полумесеци. Месото и лукът се задушават, докато омекнат.
  2. След това се добавя 1 ч. ч. вода и варенето продължава, до полуготовност на месото.
  3. Прибавят се червеното вино, размитото в доматеното пюре брашно и подправките.
  4. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
  5. Поднася се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода и овкусен с масло.
  6. Слайсовете бекон се подреждат плътно един до друг върху фолио. Върху тях се слага от винения кебап и се навиват на руло.