Карфиол на фурна

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 200 мл прясно мляко
  • 150 г сирене
  • 100 г кашкавал
  • олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • копър
Карфиол на фурна

Приготвяне:

  1. Карфиолът се накъсва на розички и се слага във вряща вода за 7-10 минути. Отцежда се и се слага в тава за печене (подходящ вариант е съд от йенско стъкло).
  2. Поръсвате със сиренето, добавяте сол и черен пипер на вкус, сипвате олиото и заливате с млякото.
  3. Печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
  4. След това поръсвате с настъргания кашкавал и отново връщате във фурната за 10 минути, за да се запече кашкавалът.
  5. За финал може да поръсите с пресен копър по желание.