Карфиол на фурна
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 200 мл прясно мляко
- 150 г сирене
- 100 г кашкавал
- олио
- сол и черен пипер на вкус
- копър
Приготвяне:
- Карфиолът се накъсва на розички и се слага във вряща вода за 7-10 минути. Отцежда се и се слага в тава за печене (подходящ вариант е съд от йенско стъкло).
- Поръсвате със сиренето, добавяте сол и черен пипер на вкус, сипвате олиото и заливате с млякото.
- Печете около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
- След това поръсвате с настъргания кашкавал и отново връщате във фурната за 10 минути, за да се запече кашкавалът.
- За финал може да поръсите с пресен копър по желание.