Пиле с грах и гъби

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки пържоли (от бут)
  • 50 г бекон
  • 300 г печурки
  • 1 връзка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 250 мл пилешки бульон
  • 100 мл бяло вино
  • 200 г замразен грах
  • 4 стръка копър
  • 2 с. л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • брашно за овалване
Пиле с грах и гъби

Приготвяне:

  1. Кожата на пилешките пържоли се отстранява.
  2. Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
  3. Запържват се в зехтина, от двете страни – до златисто.
  4. След това се изваждат от съда и се разрязват на две.
  5. Гъбите се почистват, нарязват се на едро и се запържват заедно с нарязания на кубчета бекон.
  6. След това всичко се изважда и в същия съд се запържват наситнените лук и чесън.
  7. Връщат се гъбите, беконът и пилешкото месо.
  8. Деглазира се с виното.
  9. Налива се бульонът и се готви 15–20 минути на слаб огън, под капак. Ако е необходимо, се наливат 200–300 мл вода.
  10. Добавят се грахът и наситненият копър, готви се още 3–5 минути и се овкусява със сол и черен пипер.