Плодово парфе

Необходими продукти:

за блата:
  • орехи – 5 с.л. смлени
  • яйца – 2 бр.
  • захар – 2 с.л.
  • масло – 2 с.л.
  • какао – 2 с.л.
за крема:
  • плодове – 2 ч.ч. нарязани по избор
  • сметана – 1 кофичка
  • захар – на вкус
  • желатин – 1 с.л.
Плодово парфе

Приготвяне:

БЛАТ:
  1. Разбийте яйцата със захарта.
  2. След това постепенно прибавете останалите продукти.
  3. Изсипете тестото в намазана с масло правоъгълна тава и го изпечете.
КРЕМ:
  1. Разтворете желатина в малко вода.
  2. Разбийте сметаната със захар на вкус.
  3. Към подсладената сметана добавете разтворения желатин.
  4. Смесете нарязаните плодове със сметаната.
ПОСТРОЯВАНЕ:
  1. Разстелете крема на равномерен пласт върху блата.
  2. След като стегне, нарежете на пастички.
  3. Украсете със сметана и парченца плод.

Още рецепти за вкусни десерти: