Плодово парфе
Необходими продукти:
за блата:
- орехи – 5 с.л. смлени
- яйца – 2 бр.
- захар – 2 с.л.
- масло – 2 с.л.
- какао – 2 с.л.
за крема:
- плодове – 2 ч.ч. нарязани по избор
- сметана – 1 кофичка
- захар – на вкус
- желатин – 1 с.л.
Приготвяне:
БЛАТ:
- Разбийте яйцата със захарта.
- След това постепенно прибавете останалите продукти.
- Изсипете тестото в намазана с масло правоъгълна тава и го изпечете.
КРЕМ:
- Разтворете желатина в малко вода.
- Разбийте сметаната със захар на вкус.
- Към подсладената сметана добавете разтворения желатин.
- Смесете нарязаните плодове със сметаната.
ПОСТРОЯВАНЕ:
- Разстелете крема на равномерен пласт върху блата.
- След като стегне, нарежете на пастички.
- Украсете със сметана и парченца плод.
Още рецепти за вкусни десерти:
Tagged парфе, плодове, плодово парфе