Ризото по милански с гъби
Необходими продукти:
- 3 ч. ч. пилешки бульон
- 1 ч. ч. вода
- 3 с. л. масло
- 1 глава лук
- 1 1/2 ч. ч. ориз
- 1/4 ч. ч. настъргано сирене
- 1/4 ч. ч. настърган кашкавал
- 1 ч. ч. нарязани гъби
- индийско орехче, сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Запържете лука и гъбите с 2 с. л. масло, като от време на време ги разбърквате.
- Добавете ориза и разбъркайте.
- В друг съд налейте бульона и водата и щом течността заври, добавете 1 ч. ч. от нея към ориза, като бъркате непрекъснато. Варете, докато се сгъсти.
- Добавете останалия бульон, като наливате последователно по 1/4 ч. ч. и продължете да варите, докато оризът поеме течността. Оризът е готов, когато стане като крем.
- Добавете настърганото сирене и разбъркайте. Прибавете и кашкавала, останалото масло, сол, черен пипер и индийско орехче и продължете да бъркате още няколко минути на ниска температура.
Идея:
Може да гарнирате ястието с няколко резена домати и краставици.