ProMarket logo
Search
Close this search box.

Руло от кайма на барбекю

Необходими продукти:

  • 1 кг смляно месо от свинска плешка
  • 400 г бекон (на ленти)
  • 200 г кашкавал
  • 2 стръка розмарин
  • 3 стръка мащерка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. риган
  • 1 с. л. червен пипер
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
Руло от кайма на барбекю

Приготвяне:

  1. Лукът, чесънът, розмаринът и мащерката се наситняват и се смесват с каймата.
  2. Прибавят се риганът, червеният пипер, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
  3. Половината от лентите бекон се преплитат, така че да се оформи „килим“.
  4. Отгоре се разстила половината кайма. Върху нея се слага половината кашкавал, нарязан на малки кубчета и се завива руло.
  5. По същия начин се оформя и второто руло.
  6. Рулата се пекат на слаб огън върху решетката на барбекю, до готовност – около 40 минути. *