Торта от тиквички

Необходими продукти:

  • 4 тиквички
  • 4 яйца
  • 200 г краве сирене
  • 1 връзка копър
  • 2 скилидки чесън
  • 3 филии бял хляб
  • зехтин за намазване
Торта от тиквички

Приготвяне:

  1. Две от тиквичките се настъргват, посоляват се и се отцеждат, а другите две се нарязват на тънки шайби.
  2. Яйцата се разбиват и се смесват със смачкания на паста чесън и накълцания копър. Прибавят се 2 смлени филии хляб, настърганата лимонова кора и натрошеното краве сирене и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавят се тиквичките и се разбърква добре.
  3. Кръгла тава се намазва със зехтин и се поръсва с половината от третата смляна филия хляб.
  4. Сместа се изсипва в тавата, поръсва се с останалите трохи, по желание се полива със зехтин и се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
  5. По желание готовото ястие се поднася с млечен сос.