Бананов хляб
Необходими продукти:
- кафява захар – 175 г
- масло – 125 г
- яйца – 2 бр.
- банани – 250 г обелени
- лимонова кора – от 1 лимон
- лимонов сок – 2 ч.л.
- брашно – 250 г самонабухващо
- канела – 1/2 ч.л.
- сода бикарбонат – 1/4 ч.л.
- плодове – 90 г сушени
- орехи – 60 г
- пудра захар – за поръсване
Приготвяне:
- Продълговата форма с размери 23 на 12 см се постила с хартия за печене, която леко се намазва с олио.
- Разбийте захарта и маслото, прибавете яйцата едно по едно.
- Намачкайте бананите с лимоновата кора и сока и смесете с горните продукти.
- Пресейте брашното и добавете канелата и содата, след това го прибавете към банановата смес.
- Накрая добавете нарязаните сушени плодове и орехи.
- Сипете във формата и печете хляба 50 минути в загрята на 180 градуса фурна.
- Оставете да се охлади за 10 минути и го извадете от формата.
- Поръсете с пудра захар.