Пълнени тиквички със зеленчуци

Необходими продукти:

  • 6 малки тиквички
  • 2 кочана царевица
  • 4 печени червени чушки
  • 2 домата (обелени)
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък розмарин
  • 50 мл зехтин
  • 150 г сирене „Чедър“
  • сол и черен пипер на вкус
Пълнени тиквички със зеленчуци

Приготвяне:

  1. Тиквичките се измиват, разполовяват се по дължина и се издълбават.
  2. Зърната царевица се отделят от кочаните.
  3. Чушките и лукът се режат на ивички.
  4. Доматите се нарязват на кубчета.
  5. Чесънът се наситнява.
  6. Лукът и чесънът се запържват за кратко в зехтина.
  7. Прибавят се сърцевината от тиквичките, чушките, царевицата и доматите, и се готви, докато течността се изпари.
  8. Сместа се подправя със сол, черен пипер и накълцан розмарин и с нея се пълнят тиквичките.
  9. Подреждат се в тава и се налива около 1 пръст вода.
  10. Тавата се покрива с алуминиево фолио и тиквичките се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
  11. След това фолиото се отстранява, тиквичките се поръсват с настъргания чедър и се допичат за още 20 минути.