Торта с горски плодове

Необходими продукти:

за блата:
  • яйцa – 1 бр.
  • захар – 1/3 ч.ч.
  • олио – 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко – 1/3 ч.ч.
  • сода – 1/3 ч.л.
  • брашно – 3/4 ч.ч.
за крема:
  • масло – 200 г
  • пудра захар – 200 г
  • прясно мляко – 100 мл
  • какао – 1 и 1/2 ч.л
  • плодове – по желание (малини, боровинки, ягоди)
Торта с горски плодове

Приготвяне:

БЛАТ: (Продуктите са за блат с големина 20-23 см диаметър.)
  1. Яйцето и захарта се разбиват с миксер.
  2. Постепенно се добавя олиото докато сместа се бърка с дървена лъжица.
  3. Содата и млякото се разбъркват, след което се добавят към сместа.
  4. Постепенно се добавя брашното.
  5. Пече се на 200 градуса.
КРЕМ:
  1. Всички продукти се смесват.
  2. Разтопяват се на водна баня, докато сместа не стане хомогенна.
  3. След като се свали от котлона сместа продължава да се бърка, за да не се получат бучки, докато се охлади.
  4. Може да се сложи за 30 минути във фризера или хладилника, за да стегне.
ПОСТРОЯВАНЕ: Може да я направите с колкото блата желаете, но кремът в тази рецепта е за 2 блата.
  1. Поставяте първия блат (по желание може да го сиропирате).
  2. Мажете го с половината от крема и слагате плодове по желание.
  3. Поставяте втория блат.
  4. Мажете с крем и украсявате с плодове по желание.

Още рецепти за вкусни десерти: