Ризото по милански с гъби

Необходими продукти:

  • 3 ч. ч. пилешки бульон
  • 1 ч. ч. вода
  • 3 с. л. масло
  • 1 глава лук
  • 1 1/2 ч. ч. ориз
  • 1/4 ч. ч. настъргано сирене
  • 1/4 ч. ч. настърган кашкавал
  • 1 ч. ч. нарязани гъби
  • индийско орехче, сол и черен пипер на вкус
Ризото по милански с гъби

Приготвяне:

  1. Запържете лука и гъбите с 2 с. л. масло, като от време на време ги разбърквате.
  2. Добавете ориза и разбъркайте.
  3. В друг съд налейте бульона и водата и щом течността заври, добавете 1 ч. ч. от нея към ориза, като бъркате непрекъснато. Варете, докато се сгъсти.
  4. Добавете останалия бульон, като наливате последователно по 1/4 ч. ч. и продължете да варите, докато оризът поеме течността. Оризът е готов, когато стане като крем.
  5. Добавете настърганото сирене и разбъркайте. Прибавете и кашкавала, останалото масло, сол, черен пипер и индийско орехче и продължете да бъркате още няколко минути на ниска температура.
Идея:

Може да гарнирате ястието с няколко резена домати и краставици.