Пълнени тиквички със зеленчуци
Необходими продукти:
- 6 малки тиквички
- 2 кочана царевица
- 4 печени червени чушки
- 2 домата (обелени)
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък розмарин
- 50 мл зехтин
- 150 г сирене „Чедър“
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват, разполовяват се по дължина и се издълбават.
- Зърната царевица се отделят от кочаните.
- Чушките и лукът се режат на ивички.
- Доматите се нарязват на кубчета.
- Чесънът се наситнява.
- Лукът и чесънът се запържват за кратко в зехтина.
- Прибавят се сърцевината от тиквичките, чушките, царевицата и доматите, и се готви, докато течността се изпари.
- Сместа се подправя със сол, черен пипер и накълцан розмарин и с нея се пълнят тиквичките.
- Подреждат се в тава и се налива около 1 пръст вода.
- Тавата се покрива с алуминиево фолио и тиквичките се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
- След това фолиото се отстранява, тиквичките се поръсват с настъргания чедър и се допичат за още 20 минути.