Печени „пържени“ картофи

Необходими продукти:

  • 3-4 големи картофа
  • 2 с. л. зехтин
  • 1-2 с. л. брашно
  • 1 щипка сол
  • сушен магданоз или босилек (по избор)
Печени „пържени“ картофи

Приготвяне:

  1. Обелете и нарежете картофите на по-дебели пръчки – като за пържене, но горе долу с еднаква големина.
  2. Сложете картофите в голяма тава, застлана с хартия за печене и ги поръсете със зехтина, солта и брашното, като ги разбъркате добре.
  3. Подредете картофите в тавата, така че да не се припокриват.
  4. Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна на по-горно ниво. Ако фурната има функция вентилатор – още по-добре.
  5. Когато картофите започнат да се запичат (малко преди да извадите тавата от фурната), ги поръсете с подправките.
Идеи:

Сервирайте картофите като гарнитура или ги хапнете с любимия си сос.