Печени „пържени“ картофи
Необходими продукти:
- 3-4 големи картофа
- 2 с. л. зехтин
- 1-2 с. л. брашно
- 1 щипка сол
- сушен магданоз или босилек (по избор)
Приготвяне:
- Обелете и нарежете картофите на по-дебели пръчки – като за пържене, но горе долу с еднаква големина.
- Сложете картофите в голяма тава, застлана с хартия за печене и ги поръсете със зехтина, солта и брашното, като ги разбъркате добре.
- Подредете картофите в тавата, така че да не се припокриват.
- Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна на по-горно ниво. Ако фурната има функция вентилатор – още по-добре.
- Когато картофите започнат да се запичат (малко преди да извадите тавата от фурната), ги поръсете с подправките.
Идеи:
Сервирайте картофите като гарнитура или ги хапнете с любимия си сос.