Бананов хляб

Необходими продукти:

  • кафява захар – 175 г
  • масло – 125 г
  • яйца – 2 бр.
  • банани – 250 г обелени
  • лимонова кора – от 1 лимон
  • лимонов сок – 2 ч.л.
  • брашно – 250 г самонабухващо
  • канела – 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат – 1/4 ч.л.
  • плодове – 90 г сушени
  • орехи – 60 г
  • пудра захар – за поръсване
Бананов хляб

Приготвяне:

  1. Продълговата форма с размери 23 на 12 см се постила с хартия за печене, която леко се намазва с олио. 
  2. Разбийте захарта и маслото, прибавете яйцата едно по едно.
  3. Намачкайте бананите с лимоновата кора и сока и смесете с горните продукти. 
  4. Пресейте брашното и добавете канелата и содата, след това го прибавете към банановата смес. 
  5. Накрая добавете нарязаните сушени плодове и орехи.
  6. Сипете във формата и печете хляба 50 минути в загрята на 180 градуса фурна. 
  7. Оставете да се охлади за 10 минути и го извадете от формата. 
  8. Поръсете с пудра захар.

Още рецепти за вкусни десерти: