Винен кебап в бекон
Необходими продукти:
- 200 г пушен бекон (на слайсове)
- 500 г свинско месо
- 2 глави лук
- 1 ч. ч. червено вино
- 1 с. л. брашно
- 5 с. л. доматено пюре
- 1 ч. л. червен пипер
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1 дафинов лист
- сол и кимион на вкус
за гарнитурата:
- 1/2 ч. ч. ориз
- 1 1/2 ч. ч. вода
- 1 с. л. краве масло
Приготвяне:
- Свинското месо се нарязва на хапки, а лукът – на полумесеци. Месото и лукът се задушават, докато омекнат.
- След това се добавя 1 ч. ч. вода и варенето продължава, до полуготовност на месото.
- Прибавят се червеното вино, размитото в доматеното пюре брашно и подправките.
- Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.
- Поднася се с гарнитура от ориз, сварен в подсолена вода и овкусен с масло.
- Слайсовете бекон се подреждат плътно един до друг върху фолио. Върху тях се слага от винения кебап и се навиват на руло.
Още вкусни рецепти с месо:
Tagged бекон, винен кебап