Руло от кайма на барбекю
Необходими продукти:
- 1 кг мляно месо Крум Мушев
- 400 г беконови пръчици Крум Мушев
- 200 г кашкавал
- 2 стръка розмарин
- 3 стръка мащерка
- 3 скилидки чесън
- 1 ч. л. риган
- 1 с. л. червен пипер
- 2 стръка пресен лук
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Лукът, чесънът, розмаринът и мащерката се наситняват и се смесват с каймата.
- Прибавят се риганът, червеният пипер, сол и черен пипер на вкус, и се разбърква добре.
- Половината от лентите бекон се преплитат, така че да се оформи „килим“.
- Отгоре се разстила половината кайма. Върху нея се слага половината кашкавал, нарязан на малки кубчета и се завива на руло.
- По същия начин се оформя и второто руло.
- Рулата се пекат на слаб огън върху решетката на барбекю, до готовност – около 40 минути. *