Торта с горски плодове
Необходими продукти:
за блата:
- яйцa – 1 бр.
- захар – 1/3 ч.ч.
- олио – 1/4 ч.ч.
- кисело мляко – 1/3 ч.ч.
- сода – 1/3 ч.л.
- брашно – 3/4 ч.ч.
за крема:
- масло – 200 г
- пудра захар – 200 г
- прясно мляко – 100 мл
- какао – 1 и 1/2 ч.л
- плодове – по желание (малини, боровинки, ягоди)
Приготвяне:
БЛАТ: (Продуктите са за блат с големина 20-23 см диаметър.)
- Яйцето и захарта се разбиват с миксер.
- Постепенно се добавя олиото докато сместа се бърка с дървена лъжица.
- Содата и млякото се разбъркват, след което се добавят към сместа.
- Постепенно се добавя брашното.
- Пече се на 200 градуса.
КРЕМ:
- Всички продукти се смесват.
- Разтопяват се на водна баня, докато сместа не стане хомогенна.
- След като се свали от котлона сместа продължава да се бърка, за да не се получат бучки, докато се охлади.
- Може да се сложи за 30 минути във фризера или хладилника, за да стегне.
ПОСТРОЯВАНЕ: Може да я направите с колкото блата желаете, но кремът в тази рецепта е за 2 блата.
- Поставяте първия блат (по желание може да го сиропирате).
- Мажете го с половината от крема и слагате плодове по желание.
- Поставяте втория блат.
- Мажете с крем и украсявате с плодове по желание.
Още рецепти за вкусни десерти:
Tagged горски плодове, торта